Over ons

Onze sportclub 'Gooreindse Wielertoeristen' (of kortweg GWT) werd opgericht in 1974 en is ontstaan uit GSK Volharding (Gooreindse turnkring). De eerste voorzitter was Armand De Roover. Zijn opvolgers werden Urbain Tumelaire, Gerard Raes, Jos Lostrie, Ivan Blondelle en huidig voorzitter Ludo Dubois. De club is sinds 1986 aangesloten bij de Vlaamse Wielrijdersbond VWB (voorheen bij de Belgische Wielrijdersbond BWB). Het clublokaal is sinds al die jaren gevestigd in café ‘Pothoek'.

 

We zijn een niet competitieve club met ongeveer 40 leden. Onze leuze is: 'samen uit, samen thuis'. Er wordt in 3 verschillende groepen gereden. Iedereen kiest een groep die voor hem/haar het beste past naargelang snelheid/afstand. Elke keer kiezen we voor een andere route. 

Het fietsseizoen loopt van maart tot en met september. Tijdens de wintermaanden wordt er in 1 groep gereden met aangepaste snelheid.

 

Iedereen die wenst kennis te maken met onze club heten wij van harte welkom. Er kan worden deelgenomen aan enkele fietstochten vooraleer men zich officieel aansluit. Hiervoor vragen wij wel om vooraf even contact op te nemen met een verantwoordelijke van het bestuur. Het jaarlijkse lidgeld bedraagt 50 € per persoon (jaarlijks herzienbaar). Samen met de inschrijving bij de VWB (40 €)  is dit 90 €.

 

Bij alle uitstappen is het verplicht om actuele clubkledij en valhelm te dragen. De kledijkost kan gerecupereerd worden indien men voldoende aanwezig is op de wekelijkse uitstappen. Wie het meeste aanwezig was, mag zicht kronen tot clubkampioen. Dit wordt dan ook uitbundig gevierd op de laatste dag van het seizoen. 

 

Wie wil, kan na de wekelijkse uitstap nog even napraten met een drankje en een hapje in het clublokaal. Jaarlijks worden er ook enkele evenementen georganiseerd door onze club. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het teerfeest, de Gooreindse Pijl, de benefietdag en de regelmatigheidsrit.

Clubreglement

Ons hele clubreglement kan nagelezen worden via onderstaand document.

GWT Clubreglement Rev 2024
PDF – 143,5 KB 25 downloads